Home / Acupunctuur / Guasha

Guasha bij Acupunctuur Freugde


Guasha betekent letterlijk ‘schrapen van ziekten door gestagneerde energie’. Bij een behandeling wordt er olie op de huid aangebracht en vervolgens wordt met een speciale steen (de schraper) behandeld. De huid wordt rood op de plaatsen waar blokkaden (afvalstoffen) zijn. Er verschijnen ‘verkleuringen’ (sha’s) in de huid variërend van diep rood tot paars. Deze kunnen in kleur variëren van lichtrood naar dieprood. Deze rode vlekken verdwijnen na een aantal dagen weer.

Guasha bij Acupuntuur Freugde in Sneek Friesland

Hoewel de vlekken er pijnlijk uitzien zijn ze het niet. Meestal is er een onmiddelijke verandering en vooruitgang te voelen. Guasha is effectief bij klachten maar werkt ook preventief. Als men vaker met guasha is behandeld, worden de rode vlekken steeds minder. Dit betekent dat het lichaam gezond wordt. Het is raadzaam om na een behandeling extra water te drinken.

Bij vele klachten of ziekten kan guasha worden ingezet. Zowel preventief, om ziekte te verlichten of genezend. Een Guasha behandeling wordt vaak gecombineerd met acupunctuur.


Voor welke klachten is guasha geschikt


Pijnsyndromen, nek– en schouderklachten, hoofdpijn en migraine, algemene rugklachten, RSI, stress/burn–out, reumatische klachten, astma, spijsverteringsstoornissen, stofwisselingsstoornissen, hoge bloeddruk, chronische vermoeidheid. Staat uw klacht hier niet tussen neem dan even contact met mij op om te kijken of guasha of een andere behandeling iets voor u is.

Guasha wordt vaak toegepast bij fysieke klachten, hierdoor worden blokkades opgeheven waardoor het lichaam revitaliseert. Het lichaam wordt vitaler door een betere doorstroming van bloed en energie. De afvalstoffen worden beter afgevoerd en het zenuwstelsel gaat beter functioneren.