Home / Acupunctuur / Referenties

Referenties Acupunctuur Freugde

Duizeligheid en paniekaanvallen

De eerste keer dat ik bij Freugde kwam omdat ik al maanden last had van duizeligheid en paniekaanvallen. Ik was veel bezig in de sport waardoor mijn lijf geen kans kreeg om rust te krijgen. Plat liggen op de bank, yoga, body Balance, Ik had alles al geprobeerd zonder enkel resultaat. Na de eerste 2 acupunctuur behandelingen voelde ik al verschil. Ik was minder duizelig en had veel meer rust in mijn lijf. 5 behandelingen verder voelde ik me stukken beter door de behandelingen en gesprekken met Tietsia.

Nu zijn we 2 jaar verder en ben ik weer terug met buikklachten. 4 behandelingen verder en je raad het al, het gaat stukken beter! Of ik in het begin geloofde dat naaldjes mijn problemen zouden verlichten? Nee absoluut niet, maar na een paar goede behandelingen ben ik overtuigd dat het zeker werkt!

Tietsia bedankt! Jurian

Schouderklachten en reuma

Voordat ik bij Freugde kwam had al 2 maanden last van mijn schouder. Ik kon nauwelijks nog autorijden en het werken achter de computer was niet mogelijk zonder pijnstillers.

Na fysio, dry needling, foto's en een spuit van de huisarts was er nog steeds geen resultaat. Uiteindelijk contact met Freugde opgenomen. Ik kon binnen een paar dagen bij Tietsia terecht.

De combinatie van acupunctuur en cupping bleek eindelijk een verlichting van de pijn te geven en na enkele bezoeken was ik bijna pijnvrij! Nu is alleen nog een periodieke behandeling nodig. Tijdens deze behandelingen heb ik ook maar eens even met Tietsia over mijn reuma gepraat. In overleg heb ik toen mijn voeding aangepast. Ook dat had een positief effect. Ik heb nu veel minder last van ontstekingen. Dus ben ik tevreden en de reumatoloog ook.

Groet Tess

Darmklachten

Ik ben zeer enthousiast over acupunctuur. Had jaren veel pijn, vanwege darmklachten. Het beheerste mijn leven en mijn gezin, en waardoor ik mijn werk niet meer kon doen. Dus ik kwam thuis te zitten. En niemand kon je helpen, of begreep je klachten. Ik ben op het laatst zelf gaan zoeken in het alternatieve circuit. Zo kwam ik bij Freugde terecht, de naam viel op, het gaf een goed gevoel.

Na een goed intake gesprek, is Tietsia met mij aan de slag gegaan. En na de derde behandeling voelde ik al energie terug komen. Heb ook een goed voedingsadvies gekregen, was even moeilijk om daar mee aan de slag te gaan. Maar dat is gelukt, en je kon het zien, ik viel gezond af, en voelde mij veel energieker. Zo kwam ook door de accupunctuurbehandelingen mijn stoelgang weer op gang en de pijn aanvallen waren veel minder. Door Tietsia is mijn leven veranderd in positieve zin, ik kan weer een heleboel aan.

Nu heb ik ook fibromyalgie erbij gekregen, of eigenlijk had ik dat maar het had nog geen naam. Ook dit kan Tietsia met accupunctuur behandelen, een hele verademing. Straks doen we de behadeling om de zoveel weken, zodat mijn energie op pijl blijft. Tietsia, bedankt dat je mijn vreugde in het leven weer hebt teruggegeven.

Talina

Zwangerschap/IVF/ICSI

Op aanraden van een vriendin ben ik bij Freugde Acupunctuur terechtgekomen. Mijn man en ik zaten al geruime tijd in het medisch circuit om zwanger te worden van een tweede kindje. De ivf/icsi behandeling die ik eerder gehad had om zwanger te raken was lichamelijk erg zwaar geweest en had samen met een griep en langdurige verkoudheid een aanslag gepleegd op mijn lichaam.

Toen ik voor het eerst bij Tietsia kwam had ik het erg vaak koud. Dankzij haar voedingsadvies heb ik het weer warmer gekregen. Ook is ze mij gaan behandelen met acupunctuur om een volgende behandeling om zwanger te raken een optimale kans te geven. Ik heb gewacht met verdere behandeling om zwanger te raken tot Tietsia ‘groen licht’ gaf. Met resultaat :)

Van de artsen kreeg ik herhaaldelijk tijdens echo's te horen dat mijn baarmoederslijmvlies zo mooi was opgebouwd uit laagjes. Dat zagen ze ook weleens anders werdt mij verteld. Een maand nadat Tietsia 'groen licht' had gegeven was ik zwanger, met als eindresultaat een heel mooi lief dochtertje :) Ik denk dat acupuntuur hier zeker een positieve bijdrage aan heeft geleverd! Tietsia, bedankt!

Marlies

Kinderwens/ICSI

Na vele behandelingen voor een tot dan toe nog onvervulde kinderwens ben ik bij Freugde acupunctuur terecht gekomen. Mijn man en ik waren op dat moment bezig met ICSI nummer 3 en hadden alleen nog wat embryo's om de vriezer. De tijd begon te dringen, want er worden maar maximaal drie pogingen vergoed... Ik wilde voor die laatste kansjes dus echt alles op alles zetten en kwam bij zo bij Tietsia terecht.

Door alle hormoonbehandelingen was mijn lichaam uit balans en had ik het vaak koud. Dit was na drie behandelingen stukken beter! Daarna zijn we de behandelingen rondom de terugplaatsing gestart en zowaar: een positieve zwangerschapstest! Tietsia is doorgegaan met de behandeling, nu tegen een miskraam. Daar had ik er namelijk ook al twee van gehad... maar deze keer is het allemaal goed gegaan. Ik ben nu 22 weken zwanger met nagenoeg geen klachten en kwaaltjes, want ook daar kan heel wat tegen gedaan worden met acupunctuur!

Ik ben dolblij dat ik acupunctuur naast de vruchtbaarheidsbehandelingen ben gaan doen. Bewijzen kan ik het niet, maar ik ben ervan overtuigd dat het invloed heeft gehad!

Groet van Simone
(Tietsia: Simone is inmiddels moeder van een gezonde dochter)

Afvallen en hoofdpijn

Via de website waar ik iets las over voeding en afvallen bij Tietsia terecht gekomen. Ik ben een jaar bij een diëtiste geweest en ben helaas toen maar 2 kg afgevallen.

Met Tietsia heb ik besproken wat mijn doel was: 10 kg afvallen, en hoe we dat gingen doen. Naast dat ik wilde afvallen had ik ook veel last van hoofdpijn. Voor het afvallen heb ik tips mee gekregen die ik thuis kon uitvoeren. Dat was wel even wennen want van 's ochtends yoghurt met muesli moest ik nu over op een warm ontbijt. Maar na een week warm eten 's ochtends voelde ik al verschil. Ik had in de ochtend meer energie en voelde me ook warmer. Hierna heb ik meer recepten en tips met Tietsia besproken en viel ik “zomaar” af. In 7 weken tijd ben ik 10 kg kwijt geraakt! En omdat deze voedingswijze mij zo goed bevalt blijf ik ’s ochtends warm ontbijten. Ik voel met er fitter door, warmer, geen vol gevoel na het ontbijt en toch pas rond 11.30 uur weer trek en (hele fijne bijkomstigheid) geen darmklachten meer.

De hoofdpijn heeft Tietsia behandeld met acupunctuur en na 6 behandelingen ben ik helemaal van de hoofdpijn af. Ik kan het iedereen aanraden!

Annelies

Borstkanker neuropathie en vermoeidheid

Van een vriendin kreeg ik een folder van Freugde over acupunctuur en kanker. Omdat ik zelf net een hele reeks behandelingen achter de rug heb vanwege borstkanker was ik geïnteresseerd. Door de chemotherapie en de bestraling was mijn energieniveau gedaald naar niks en had ik last van gevoelloze handen en vingers. Volgens de oncoloog is dit neuropathie en moest ik afwachten of dit weer weg zou gaan.

Bij Freugde werd ik, na een lang intakegesprek, behandeld voor de vermoeidheid en de neuropathie. Na 2 behandelingen voelde ik al een voorzichtig verschil, na 4 behandelingen kwamen de gevoelens in mijn vingers langzaam terug en voelde ik me, vooral na de behandeling, vol energie. Na elke behandeling duurde het langer dat mijn energie bleef. Na 6 behandelingen konden we afbouwen. Mijn energie was terug, mijn vingers voelden weer goed aan. Nu ben ik nog eens in de 3 weken voor een behandeling. Naast de acupunctuur hebben we ook veel over voeding gepraat en heb ik veel interessante (en nieuwe) informatie gekregen waardoor mijn eetpatroon ook is veranderd. Ook dit komt mijn energie ten goede.

Ik had gewild dat ik eerder van acupunctuur bij kanker had gehoord want dan was ik er direct mee begonnen, al tijdens de chemokuren.

Groet van Marijke