Home / Acupunctuur / Buikacupunctuur

Buikacupunctuur (abdominal acupuncture)


Buikacupunctuur (Abdominal Acupuncture) zet ik bij uiteenlopende klachten naast de klassieke acupunctuur ook in. De toepassing van buikacupunctuur voor het behandelen van ziekte is gebaseerd op oude theorieën uit het Taoïsme, de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG), de Ba Gua en de vijf elementen. Bij buikacupunctuur geldt de navel als het middenpunt, de centrale kern. Het doel is het lichaam weer in balans brengen. Specifieke punten en gebieden op de buik corresponderen met de rest van het lichaam.
De buik/darmen wordt intussen in de westerse geneeskunde ook gezien als het tweede brein. Zo zijn de darmen verantwoordelijk voor het produceren van 90% van de serotonine. Dit hormoon is o.a. verantwoordelijk voor het humeur en de slaap, leren en de bloeddruk. Abdominale acupunctuur (abdominal acupuncture) helpt dan ook bij het verlichten van depressiviteit, angst en andere emotionele problemen. Ook bij weinig energie en slaapproblemen bereik ik met abdominale acupunctuur goede resultaten
De naaldtechniek is oppervlakkig, waardoor de behandeling pijnloos is. Er worden alleen acupunctuurpunten in de buik geprikt en er wordt gebruikt gemaakt van moxa.

Buikacupunctuur (Abdominal Acupuncture) bij Acupunctuur Freugde in Sneek Friesland

Buikacupunctuur wordt steeds populairder in China en het Westen door de goede resultaten bij chronische aandoeningen zoals ME/CVS (chronisch vermoeidheid syndroom), pijnklachten, zwakte na ziekte zoals kanker, fibromyalgie, problemen van het bewegingsapparaat (rug- en nekpijn, gewrichtspijn, spierpijn), reumatische klachten, arthritis, spijsverteringsklachten, duizeligheid, slapeloosheid, burn-out, angst en depressiviteit. Daarnaast is mijn ervaring dat het ook goed werkt tegen overmatig zweten (handen, voeten en oksels).

Overzicht Acupunctuur behandelingen

Hieronder staan een aantal aandoeningen die met acupunctuur of buikacupunctuur behandeld kunnen worden. Staat uw aandoening er niet bij? Bij indicaties staan meer klachten die volgens de WHO met acupunctuur goed te behandelen zijn. U kunt ook een aantal referenties lezen. Als u vragen heeft over uw klacht mag u mij altijd even bellen of een bericht sturen.