Home / Acupunctuur / Behandelen / Menstruatieklacht

Menstruatieklacht behandelen met acupunctuur

Menstruatie en Acupunctuur

De menstruatie is een goede indicator voor je gezondheid. Volgens de TCM (Traditionele Chinese Geneeskunde) behoort de menstruatie vloeiend te verlopen vrijwel volledig zonder klachten. Toch zijn er veel vrouwen die maandelijks, een of meerdere, klachten hebben rondom hun menstruatie. Zowel lichamelijke als emotionele klachten komen voor tijdens de menstruatie. Er zijn zelfs vrouwen die rondom de menstruatie niet ‘normaal’ kunnen functioneren. Het is jammer dat we denken dat dit zo hoort want een menstruatie hoort regelmatig te zijn, zonder pijn en zonder verdere emotionele en lichamelijke klachten.

Menstruele cyclus

Acupunctuur kan helpen je menstruele cyclus te balanceren, te reguleren en je klachten te verminderen zoals: irritatie, depressie, pijn in onderbuik, gevoelige borsten en hoofdpijn, en acupunctuur kan ervoor zorgen dat je meer energie krijgt.
Ook kan acupunctuur helpen bij een onregelmatige cyclus, te lange of te korte cyclus. Bij een heftige menstruatie of bij heel weinig bloedverlies (volgens de TCM is het belangrijk dat je bloedverlies hebt tijdens de menstruatie). Ook bij amenorrhoea (geen menstruatie), een pijnlijke menstruatie, tussentijdse bloedingen kan acupunctuur goed ingezet worden. Bij PCOS kan, naast acupunctuur, ook andere voeding voor verbetering van de klachten zorgen. Dit geldt ook voor endometriose waarbij voeding een belangrijke rol speelt.

De meest gehoorde klacht rondom de menstruatie is buikpijn en krampen. Vooraf en tijdens de menstruatie. Acupunctuur werkt goed tegen pijnklachten, in het algemeen en ook bij menstruatiepijn. Daarnaast kijk ik ook naar de voeding want het kan nodig zijn dat bepaalde voeding vermeden moet worden rondom de menstruatie of bepaalde voeding juist gebruikt moet worden.

Mestruatieklachten afspraak maken met Acupunctuur Freugde in Friesland (Sneek)