Home / Acupunctuur / Behandelen / Hoofdpijn

Hoofdpijn behandelen met Acupunctuur

Hoofdpijn behandelen met Acupunctuur bij Freugde Acupunctuur en Voeding in Sneek Friesland

Hoofdpijn kan met acupunctuur erg goed en effectief verholpen worden. Ook chronische hoofdpijn en migraine. Het is belangrijk de oorzaak van de hoofdpijn te vinden. Anders komt de hoofdpijn steeds terug.

Hoofdpijn en Acupunctuur

Hoofdpijn is een veel voorkomende klacht. Er zijn maar weinig mensen die nog nooit het gevoel van hoofdpijn hebben ervaren. Hoofdpijn kan het dagelijkse leven (ernstig) verstoren. Bij verschillende soorten hoofdpijn, van zware hoofdpijn of migraine tot hoofdpijn in mindere mate maar toch regelmatig aanwezig, kan acupunctuur leiden tot vermindering van de klachten of deze zelfs compleet verhelpen.

Verschillende hoofdpijnen

Hoofdpijn kan zich uiten in pijn aan het voorhoofd, achter de ogen, boven in het hoofd, aan de zijkant of aan de schedelrand. De hoofdpijn kan altijd op dezelfde plaats optreden, of zich van de ene plek naar de andere verplaatsen. Ook de soort pijn is bij iedereen verschillend. Sommige mensen hebben last van een licht zeurende pijn in het hoofd, andere hebben het gevoel dat hun schedel uit elkaar barst. Hoofdpijn kan acuut opkomen of juist langzaam. Hoofdpijnklachten kunnen vele oorzaken hebben. Daarom is het voor de behandeling belangrijk om te weten of er een achterliggende oorzaak is zoals hoge bloeddruk, ongeval of een ernstige aandoening.

Migraine

Migraine is de meest voorkomende hoofdpijn die mensen ervaren. Bij migraine treedt meestal een eenzijdige, bonkende en/of stekende hoofdpijn op die enkele uren tot enkele dagen kan aanhouden. Een aanval van migraine leidt vaak tot misselijkheid, overgeven, sterretjes voor de ogen of duizeligheidsklachten.

Hoofdpijn bestrijden met acupunctuur

In veel gevallen kan met acupunctuur hoofdpijn effectief bestreden worden. Zeker omdat bij acupunctuur gekeken wordt naar het totale functioneren van het lichaam als mogelijke oorzaak van de hoofdpijnklacht. Hoeveel behandelingen er nodig zijn is per persoon verschillend. Gemiddeld zijn er vijf tot zes behandelingen nodig om te kunnen beoordelen of de behandeling in uw geval effectief is. Het resultaat is geheel afhankelijk van het type hoofdpijn en de bijkomende factoren die voor iedereen verschillend zijn.

Een periodieke controle en behandling behoort tot de opties om prefentief te blijven behandelen als de hoofdpijn verdwenen is. Anderen komen vaker terug. Hierbij kunt u denken aan een keer per maand of eens per zes weken. Als deze informatie u aanspreekt bent u van harte welkom voor een eerste consult. U kunt mij bellen of e-mailen voor een afspraak.

Hoofdpijn behandelen en een afspraak maken bij Acupunctuur Freugde in Friesland (Sneek)