Home / Acupunctuur /Behandelen / Fibromyalgie

Fibromyalgie behandelen met acupunctuur

Fibromyalgie behandelen met Acupunctuur bij Freugde Acupunctuur & Voeding in Friesland (Sneek)

Fibromyalgie behandelen met acupunctuur kan een groot deel van de klachten die fibromyalgie geeft sterk verbeteren. Met acupunctuur kan fibromyalgie niet altijd volledig genezen worden maar wel helpen om de klachten te verminderen. Acupunctuur kan de energie (Qi) weer aan vullen, de doorstroming van Qi reguleren en afvalstoffen af voeren. Door een betere circulatie worden de pijnklachten minder.
Symptomen die goed behandeld kunnen worden met Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) zijn pijnklachten (spierpijn, ochtendstijfheid, hoofdpijn/migraine), vermoeidheid, duizeligheid, concentratiestoornissen, darmklachten, stemmingswisselingen.
Naast de klassieke acupunctuur maak ik ook gebruik van buikacupunctuur. Door ervaring heb ik gemerkt dat buikacupunctuur goed werkt tegen de klachten die fibromyalgie geeft.
Afhankelijk van de klachten die u heeft maken cupping en moxa ook deel uit van de behandeling om de spieren te ontspannen en de pijn te verminderen.

Fibromyalgie en voeding

Naast acupunctuur is een aanpassing in de voeding erg belangrijk. Samen met u kijk ik waar de aanpassingen nodig zijn en hoe u dit het beste toe kan passen.

Fibromyalgie behandelen en een afspraak maken bij Acupunctuur Freugde in Friesland (Sneek)