Home / Acupunctuur / Behandelen / IVF terugplaatsing

IVF / ICSI / IUI / Cryo-terugplaatsing

Zwangerschap, IVF, Onvruchtbaarheid en Terugplaatsing behandelen met Acupunctuur bij Freugde Acupunctuur en Voeding in Sneek Friesland

U kunt terecht bij mij voor acupunctuur bij een kinderwens. De Westerse vruchtbaarheidsbehandelingen richten zich vooral op de hormoonproductie en de voortplantingsorganen, de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) kijkt op een holistische manier naar de onvervulde kinderwens en focust zich op de fysieke, mentale, emotionele en spirituele aspecten. Omdat zowel je leefwijze en wijze van voeden, je emotionele gesteldheid en ook de erfelijke factoren en externe omgevingsfactoren maken wie je bent en hoe je je voelt.
Op deze manier kan TCM heel goed samenwerken met de Westerse behandelingen zoals IVF/IUI/ICSI en Cryo-terugplaatsing.

Ik ga op zoek naar het onderliggende probleem die bij elke vrouw anders kan zijn. Om zwanger te kunnen worden is een goede doorstroom van energie van groot belang. Vooral de doorstroom in de buik. Vaak is er een stagnatie van energie of een tekort aan energie in het lichaam. Dit betekent dat de energie niet goed doorstroomt en dit kan zich onder andere uiten in pijnlijke menstruatie, een lange of juist korte cyclus, klontjes in het menstruatiebloed of andere cyclus-gerelateerde klachten zoals PMS en migraine. Het kan ook zijn dat er andere klachten zijn zoals kouwelijk zijn, slechte spijsvertering of vermoeidheid.
Aan de hand van de klachten die u heeft, het intake–gesprek, samen met de tong– en polsdiagnose maak ik een persoonlijk behandelplan.

Vruchtbaarheidsbehandeling

In een ideale situatie komt u drie maanden voor de vruchtbaarheidsbehandeling om onderliggende problemen op te lossen, Yin en Bloed op te bouwen, om de eicelkwaliteit en de kwaliteit van het endometrium te verbeteren en te zorgen dat er voldoende Qi en Yang naar de baarmoeder gaat.
Mocht u, om wat voor omstandigheden, al op kortere termijn starten met vruchtbaarheidsbehandelingen kan acupunctuur zeker iets betekenen. Acupunctuur tijdens het vruchtbaarheidsprotocol van uw gynaecoloog kan heel goed ondersteunend werken, bepaalde bijwerkingen wegnemen en de vruchtbaarheidsbehandeling van de gynaecoloog versterken.
Daarnaast helpt acupunctuur bij het verminderen van stress. Vrouwen ervaren een ontspannen gevoel tijdens en na de acupunctuurbehandeling en dat is prettig in deze stressvolle periode met alle emoties daarbij om zwanger te worden.

Naast acupunctuur geef ik u voedingsadviezen volgens de TCM om bepaalde klachten te verminderen of te verbeteren.

Afspraak maken

Bij een terugplaatsing heeft u niet in de hand wanneer dit gebeurd daarom is het ook mogelijk om dan in een weekend, of tussendoor langs te komen.

IVF terugplaatsings afspraak maken bij Acupunctuur Freugde in Friesland (Sneek)